PAS Sifatkan Pakatan Harapan Sebagai Tiada Harapan

PAS menyifatkan Pakatan Harapan (PH) tidak mempunyai ‘harapan’ selepas dibelenggu banyak masalah terutama soal agihan kerusi untuk bertanding dalam Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU14).

KANGAR: PAS menyifatkan Pakatan Harapan (PH) tidak mempunyai ‘harapan’ selepas dibelenggu banyak masalah terutama soal agihan kerusi untuk bertanding dalam Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU14).

Pengarah Institut Strategi PAS Pusat, Datuk Dr. Khairuddin Aman Razali juga percaya proses agih kerusi sesama empat parti komponen PH tidak dapat diselesaikan secara ‘sebulat suara’.

“Pakatan Harapan ini parti kelam-kabut, mereka tidak boleh bersatu dengan satu kepala. Terdapan lima atau enam kepala dalam gabungan tersebut.

“Situasi itu jelas memperlihatkan mereka bukan harapan kepada rakyat, tetapi tidak ada harapan sebenarnya. Dalam konteks politik ini, kita memerlukan kestabilan dan kestabilan itu hanya melalui seorang ketua,” katanya ketika ditemui selepas majlis dialog rakyat ‘Anda Tanya, Pas Jawab’di Bangunan Koperasi, Medan Syed Alwi, hari ini.

Selain Selangor, beberapa negeri seperti Negeri Sembilan, Perlis dan berapa buah negeri lain juga mengalami masalah sama.

 

 

Kategori
Politik